Forever ARGI+ – Радостно сърце


Forever ARGI+

Как да подкрепяме кръвообращението и цялостното си здраве?

Бавно лечение, липса на енергия и слаба памет са симптоми, които могат да означават, че кръвообращението ни не е нормално. За да елиминираме оплаквания, потенциално свързани с кръвообращението, можем да следваме тези пет лесни стъпки.

  1. Намалете стреса. Според проучванията физическото здраве е пряко свързано с психическото. Конкретно стресът може да отключи болести и здравословни проблеми. Контролирайте го с практики като медитация, йога, дълбоко дишане, или като прекарвате време с приятели и роднини.
  2. Приемайте Форевър АРГИ+ (код: 320). Както стана дума в предходния продуктов материал, АРГИ+ съдържа аминокиселината L-аргинин, която организмът ни преобразува в азотен окис. Той на свой ред допринася за подобряване на кръвообращението.
  3. Яжте здравословни мазнини. Всички знаем, че трябва да избягваме наситени мазнини от животински произход като месо и масло. Но някои хора погрешно мислят, че полезни мазнини изобщо няма и трябва да страним от всички. Истината е, че здравословните мазнини могат да окажат чудотворно въздействие върху здравето ни. Опитайте да включите в диетата си зехтин, авокадо, риба, семена и ядки. Само три капсули на ден от Арктическо море (код: 039) ви осигуряват полезни мастни киселини омега-3 и омега-9 от риба и зехтин.
  4. Не се обезводнявайте. Нашето тяло е изградено от вода и тя е особено важна за кръвта ни. Дехидратацията може да влоши кръвообращението и да причини здравословни проблеми. Ежедневно пийте много вода и не забравяйте, че алкохолът, кофеинът и захарта обезводняват, въпреки че се приемат в течна форма. Медиците препоръчват мъжете да пият по три литра вода на ден, а жените по два. Подготвяйте си водата за деня още от сутринта, за да не забравяте да я пиете, но не приемайте повече от 250 мл наведнъж, за да не си разширявате стомаха.
  5. Не спирайте да се движите. Всеки има нужда от поне 30 минути движение дневно за оптимално здраве. Но за мнозина от нас със заседнал начин на живот е важно и да изпъстряме ежедневието си с редовно движение. Дори да ви е неудобно да се протягате, докато сте на бюрото си, следващите простички упражнения ще ви помогнат да подобрите кръвообращението си и да намалите напрежението в мускулите си. Нагласете си телефона да издава звуков сигнал на всеки час и правете едно от следните неща:
  • Вдигнете рамене няколко пъти (както когато не знаете отговора на някакъв въпрос), после кимнете и поклатете глава, сякаш казвате „да” и „не”.
  • Усучете торса си като се протегнете първо наляво, после надясно.
  • Прегърнете се сами – отпред и отзад.
  • Стиснете длани в юмруци, протегнете ръце пред себе си и правете кръгови движения.

Просто следвайте тези пет лесни стъпки и ще зарадвате своето сърце.


Източник: Инф.бюлетин ФЛП-България, брой 108, януари 2011

Забележка: Описаните в тази статия продукти за вътрешна употреба са хранителни добавки. Те не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, успокояване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.